28 November 2008

Halli sees: valgest siniseks



Polümeersavist pärli peale on savist tehtud muster, kus ühtlase värviüleminekuga savi on looklema pandud halliga. See omakorda on tekitanud sellise keeru-labürindi moodi käigu, mis algab valgega ja lõpeb sinisega. Või vastupidi;-)))

Kaelakee on 84cm pikkune. Tal on pärlid eespool ja taga on kett. Kaelakees on kasutatud swarovski pärleid. Ette keskele panin ripatsi, et keskkoht oleks alati õiges kohas,-)))

Punased lilled




Tegelikult ei oskagi sellele värvile nime anda. Nagu oleks roosa ka. Ja õie südamik on lilla. Kaelakee on 62 cm pikkune (kinnist ei ole).

Sinised lilled




Selle sinise värv on safir. Mulle see väga meeldib. Lillekeste õielehed on tehtud ühtlase värviüleminekuga savi tehnikas - valgest sinisemaks. Kaelakee on üherealine, ilma kinniseta ja pikkus on 72cm.

Must pikk kaelakee




Sõõrikhelmestega kaelake eon hästi pikk. Tal on pikkust 88 cm. Söörikhelmed on musta lilla halli saviga tehtud ja näevad super ilusad välja! Ketiga ühendatud vaheldumisi süsimustad klaaspärlid ja sõõrikhelmed.
Kaelakee on sobilik kandmiseks ühe korra ümber kaela (teist korda ei ulatu ja tal ei ole kinnist).

Lillad spiraalid




Tumedam lilla on keeratud musta polümeersaviga spiraaliks ja vormitud suured ümarad pärlid. Kaelakeel on roosa sugulane ka.
Kaelakee on 49cm pluss rippuv pärl koos swarivskitega 4cm.
Kõrvarõngad ka.

Serpentin


Sõõrikhelmed on tehtud rohekas-kollakas-hallides toonides polümeersavist. Natuke sellised sillerdavad (see tuleb hõbehallist värvist).

Vahele on kettlülid ja serpentiini pärleid pandud.

Kaelakee on 56cm ja tal on kinnis. Kõrvarõngad on ka.

18 November 2008

Rahvuslik

Uute projektide ja näituse tarbeks valminud tööd.













Kommentaarid teretulnud! Näituse info: terjee@hot.ee

10 November 2008

Mardilaada muljed







Tänud kõikidele Mardilaadal FIMO õpitoas õppijatele!
Mina sain väga positiivse kogemuse. Ma olen siiralt üllatunud, et polümeersavi vastu on nii suur huvi. Rõõmustab ka see, et rahvuslikke mustreid on suur soov õppida.
Järgmiste kohtumisteni!

05 November 2008

FIMO õpitoad Mardilaadal 6-9. nov 2008!

Olen kutsutud osalema Mardilaadal (Saku Suurhallis, Tallinnas) korraldama FIMO õpitubasid. Töö toimub Helmehaldja õpitoas ja FIMO saviga.
FIMO töötoad toimuvad järgnevatel aegadel:

Neljapäeval (06.11)
kell 17.00 (algajad)
kell 18.00 (algajad)

Reedel (07.11)
kell 10.00 edasijõudnud (rahvuslik muster) eelregistreerimisega, kell 12.00 algajad, kell 14.00 algajad, kell 15.00 algajad, kell 16.00 algajad, kell 17.00 edasijõudnud (rahvuslikud mustrid) eelregistreerimisega.

Laupäeval (08.11)
kell 10.00 edasijõudnud (rahvuslik muster) eelregistreerimisega, kell 12.00 algajad, kell 13.00 algajad, kell 14.00 algajad, kell 15.00 edasijõudnud (rahvuslik muster) eelregistreerimisega, kell 17.00 algajad, kell 18.00 algajad.

Pühapäeval (09.11)
kell 10.00 edasijõudnud (rahvuslik muster) eelregistreerimisega, kell 12.00 algajad, kell 13.00 algajad, kell 14.00 edasijõudnud (rahvuslik muster) eelregistreerimisega, kell 15.00 algajad.

Algajate õpe sisaldab savi, õpetamist, töövahendite kasutamist, kolmevärvilist lille mustri tegemist, pärlite küpsetamist. Kestus 45 min (küpsetamise aeg 30 min tuleb juurde arvestada - sel ajal võib Helmehaldjast osta FIMO savi), osalemistasu 65 krooni.

Edasijõudnute õpe sisaldab savi, õpetamist, töövahendite kasutamist, rahvusliku elemendiga lilleõie tegemist, pärlite küpsetamist. Kestus 1,5 tundi (küpsetamise aeg 30 min tuleb juurde arvestada - sel ajal võib Helmehaldjast osta FIMO savi). Osalemistasu 105 krooni. Rahvuslike mustrite õpitubades osalemise jaoks on vajalik eelregistreerimine (terjee@hot.ee). Vabade kohtade olemasolul võib liituda õpitoa alguses.

Algajad – silmas peetakse neid inimesi, kes laadal esimest korda tutvuvad isiklikult FIMO polümeersaviga, kes on materjali näinud, kuid ei ole varem kasutanud.

Edasijõudnud - inimesed, kel on varem FIMO saviga mingi kokkupuude olnud ning kel on soov rahvusliku mustri tehnikaid õppida.

Mardilaada kohta saab rohkem infot www.folkart.ee lehelt!

Ja veel - ootan siia postituse kommentaaridesse Teie muljeid Mardilaada töötoast. Mul endal on põnev lugeda, kuidas töötoas õppimine tundus.

Julgege katsetada!