05 April 2009

EHE RAHVUSLIK Stockholmis!

Armsad Pärliblogi sõbrad ja külalised!
Peagi on minu ehteid võimalik näha Stockholmis Eesti Majas. Ehtekollektsioon "EHE RAHVUSLIK" on vaatamiseks välja pandud kõikidele eestlastele ja Eesti sõpradele Stockholmis 24.aprillist - 10. maini 2009.a. Eesti Maja Stockholmis asub Wallingatan 34.
Rahvuslike mustrite ainetel valmistatud ehted on polümeersavist.
Kaelakeed, kõrvarõngad ja käeketid on tehtud nii pidulike kui argipäeva ehetena. Ehted on kenad, kaasaegsed ja trendikad. Näitus pakub rahvuslike mustrite taasavastamise rõõmu, tekitab huvi polümeersavi kui uuendusliku materjali vastu ning julgustab kandma tänapäevaseid, rahuvslike mustrite ainetel valmistatud ehteid. Kollektsioonis "EHE RAHVUSLIK" on ehted nimedega: „Kuusalu”, „Paistu”, „Meelespea”, „Kindad”, „Hõbekrõllid”, „Setu pits”, „Roosad mündid”, jne.

Eesti rahvuskultuurist leiab inspiratsiooni lõputult. Läbi pideva kasutamise, proovimise ja katsetamise on meie folkloor selliseks arenenud nagu me teda täna teame. Ka enne teist maailmasõda arendas iga küla meister oma seelikutriipe ikka ilusamaks ja säravamaks, samuti viimistleti tikandeid ja kindakirjada. Just läbi uue ja vana põimimise saab meie meie esivanemate pärandi kapist välja võtta, seda imetleda, taasavastada ja arendada.

ÕPITOAD STOCKHOLMIS
Minu õpitoad polümeersavist ehete valmistamiseks on suunatud käsitööhuvilistele, kes soovivad enda kätega ehteid valmistada. Õpituba on sobilik nii algajale kui ka varem kasutajale.
Õpitubadesse tuleb ette registreerida e-mailil terjee@hot.ee ja ma panen Teid nimekirja. Valida on selliste aegade vahel:
L 25. aprill kell 11.00 - 13.00
P 26. aprill kell 10.30 - 12.30
L 9. mai kell 11.00 - 13.00
P 10. mai kell 10.30 - 12.30
Osalemine on tasuline ja sisaldab materjale.

Kui on tekkinud küsimusi, siis olen lahkelt nõus vastama.

6 comments:

Terje said...

Lapiliisu - suured tänud! Jah, ma ise ka istusin teleka ees ja uudistasin. Tore oli!

Anonymous said...

Lapiliisu võttis sõnad :) Soovisin samuti nende kolme lausega esineda :)
Jaksu!!
(egater)

Terje said...

Egater - suured tänud!

Maarit said...

Oh, kui põnev! Palju õnne!!

Piret Talur said...

Terje, jätkuvat tublidust!:)

Terje said...

Ma:rit ja Piret - aitäh, aitäh.