22 February 2010

Neid nööpe....

õpetan 1. märtsi õpitoas Tallinna Rahvaülikoolis. Just sobilikud, et valmistada pidulikuks puhuks Vabariigi Aastapäeva eel ja järel.

Peagi on mõtted aga kevades ja õigeim aeg kleidi ja särginööpide järgi riiete tegemine ette võtta. Just, alati on asi pisiasjades ehk siis teeme nööbid valmis ja vaatame, millised kleidid suveks valmis õmbleme.

Nööbile!



17 February 2010

Minu nõelapadjad

Minu nõelapadi on selles reas kõige viimane, metallist pitsikeses.
Triiksärk, millest salongis "Teeme TeistMoodi" tassi-nõelapatju tehakse, on paljusid inspireerinud. Kahel päeval on seda kasutatud juba kuue nõelapadja tegemiseks. Õnneks on triiksärke veel ja 226+1 nõelapadja tegemiseks jätkub küll. Kui vaid tasse ja topse puudu ei tuleks.
Aga kes veel ei tea, siis valdu-linnu on Eestis 226 ja see "pluss üks" läheb Eesti Vabariigi Presidendile. Kõik on juhuse asi, loosimise tulemusena võib juba täna valmida nõelapadi Presidendile!

Nõelapatjade valmistamine toimub projekti "52 üllatust ja ideed" raames veel selle nädala laupäevani. Registreerumiseks kirjuta tulehoidja@hot.ee
K 10-14 ja 18-20.30
N 10-14 ja 18-20.30
R 10-14 ja 18-20.30
L 12-14 ja 15-17
Käsitööriigi blogis on pilte nõelapatjadest veel!

14 February 2010

Happy Valentines!


Aitäh Sulle Piret, selle sõnumi eest:
Mõelda vaid, et maailmas on olemas keegi nii ilus ja ülitark ja parajalt paks ja vahva ja igati hea, kui just SINA! Karlssonit tsiteerides: Piret!

Ilusat sõbrapäeva!

Lillelised ehted II

Lilleliste ehte teises tunnis tegime rukkilille. Tehniliselt on rukkilill kindlasti keerulisem, kui eelmise tunni kolmemõõtmelised lilleõied.
Mustrirulli tehnikas valminud rukkilille jaoks õppisime ühtlaste värviüleminekut, õppisime kolmnurkset rulli (või pulka) vähendama ehk pikemaks tegema ja lõpuks saime korrata algebra algteadmisi kuuega jagamisel;-)))


Kiire liikumisega käte pildistamine on minu jaoks ikkagi raske ülesanne ja seetõttu on kõikidel piltidel hoog sees.

Lillelised ehted I


Lilleliste ehete kursuse esimene tund toimus Tallinna Rahvaülikoolis 5. veebruaril. Kõik, mis oli plaanis, saime ka tehtud. Ehk siis meelespead, moonid, karikakrad, roosid.

04 February 2010

Femme Fatale

Avalikult antud lubadus on täidetud. Kott on valmis.
Kott sai nii armsake, raamatud mahuvad sisse ja lõngadelegi jääb ruumi. Koti sisetasku sai kena pealkirja VIP.
Ühel koti poolel on palju-palju südameid, teisel küljel vaid kaks - üks neist tikitud kontuuriga ja teine polümeersavist pressitud jäljendiga (omab ka nööbi funktsiooni;-)))

Tegelikult peakski alustama sellest tekstist, mis on iga südame sisse kirjutatud. Mul on sellise tekstiga eestikeelne tempel. Kuldne akrüülvärv ja südamekujuline shabloon olid abiks koti esikülje ettevalmistamisel. Seejärel tuli punase lõngaga piirid üle tikkida ja alles seejärel sündis kotile kuju.
Aitäh Craftwerk'ile, et esitasite väljakutse.