08 October 2010

Rahvuslik muster - Lõikekiri

Töötasin just pikalt uute mustrite kallal ja leidsin, et parim on ette võtta raamat "Kiri, muster, ornament", mille on kirjutanud Vaike Reemann (2008). Juba varem olen ma sealt teinud Täkkekirja mustri (mis sai konkursil "eesti-oma-kiri" eriauhinna!).
Lõikekirja muster on tehtud vaid pruuni ja valge saviga, kasutatud on mustrirulli (cane) tehnikat.
Käsitööna valminud helmestest tegin kaelakee ja kõrvarõngad. Lisaks kasutasin ka mageveepärleid või swarovski kristalle. Pakitud kinkekarpi.
Tellimiseks kirjuta: terjee@hot.ee
Ehteid saab osta ja vaadata ka Mardilaadal, Tallinnas 11-14. novembril 2010

Taaskord: rukkilill!

Läbi aegade on minult enim tellitud rukkililleehteid. Ja teate miks? Selle saladuse teadmiseks ei pea olema küll geenius.
Rukkilill on Eesti rahvuslill - ladina keeles Centaurea cyanus - iga rukkipõllu pärl!
Kas teate, millisel riigil veel on rahvuslilleks rukkilill?
Jah, Saksamaal.
Nautige võrratut Eesti rahvuslille!
Tellimine endiselt lihtsamast-lihtsam - kirjuta mulle e-mail: terjee@hot.ee
Polümeersavist helmed on valminud käsitööna. Komplektis on kaelakee (42-44cm) ja kõrvarõngad (Ag925). Lisatud on mageveepärleid. Pakitud kinkekarpi.
Kel soov oma käega katsuda, siis ootan Teid Mardilaadale, Tallinnas 11-14. november 2010.

Roosid!

Tänase armsa reedese päeva puhul näitan, mida olen viimati soetatud kangast teinud. Kangas muidugi on nii nunnut värvi - ehtne vintage roosa ja kreemikas valge. Nii ideaalsed toonid, millest saab roosi-prossi teha. Hoogsalt lõigatud kangarõngad, kuuma leegi kohal põletatud servad ning imelised lillelised prossid olidki valmis.

Kas pole armsad?
Prossid on minu ümber olnud juba viimased 7-8 kuud. Ma ise arvan, et olen prosside saladuse avastanud! Kes soovib endale ka?

Lisaks sellele, et Craftwerk avaldas minu kirjutatud prossi tegemise õpetuse, olen ma ka Rahvakunsti- ja Käsitööliidu 2010 aasta teema "eesti-oma-puu" konkursil prossidega osalenud ja taaskord kataloogis oma koha leidnud!