30 April 2008

Cloisonne pärlid



Algmaterjaliks olid cloisonne pärlid, mille sõbranna mulle tõi sooviga saada kaelakeed. No, onju raske ülesanne. Esiteks seetõttu, et varem ei ole ma neist pärlitest midagi teinud, teiseks seetõttu, et ma ei kujutanud ette sõbranna täpset soovi.
Võtsin siis pärlid ette ja sobitasin kodus olevate FP helmestega. Siis otsustasin, et kasutan ehtenõelu ja ette teen pisikese ripatsi.Kulus kaks ja pool tunnikest ning 51 ehtenõela, lisaks roosasid, vaskseid ning mõned rohelised klaaspärlid.Sellised on siis minu esimesed cloisonne pärlid.
Üks asi teeb muret ka, nimelt ehtenõelte aasad hakkavad omavahel sõlme jääma, õigemini nad ei ole vabalt vaid lähevad üksteisega sassi (alumisel pildil on suuremalt vaadates näha ka). Ma paremini ei oska kirjutadagi, kuid sõlmekeste tulemusena jäävad erinevad lülid viltu. Seetõttu on kandmisel ülioluline jälgida, kas kõik lülid on sirged. Aga, kui keegi oskab öelda, mida ma valesti tegin, siis võib julgelt kirjutada!

3 comments:

Katrin mdmB said...

Hästi armsad värvid. Mul on täpselt samasuguse värvilahendusega cloisonne helmed kodus. Olen raatsinud teha vaid ühe kõrvarõngapaari neist :)

Aga mis puutub sellesse takerdumisesse, siis peaks need kandmise oma raskusega sirgeks vajuma. Võta kee ühest otsast kinni ja keera kõik õigeks. Selline asi võib olla ka tingitud sellest, et traadi jämedus nõuab suuremat aasa.

Terje said...

Tänud, mdmB! See värv on kena jah. Mul veel rohelise ja sinise värviga ka vaja teha! Eks siis proovin traadiväänamise ajal suuremad aasad meisterdada, et takerdumist vältida.

Anonymous said...

Hästi ilus kaelakee!
Maarit