16 July 2008

Lihvitud ripatsid ja uued õpilased


Kuna mul seisis üks tumepunane värvipudel kodus, siis tekkis idee värvida valge ripats punaseks. Enne küpsetamist võtsin valge FIMO ja andsin talle kuju, millesse vajutasin ringe, kriipsukesi ja jooni. Töövahenditeks valisin sel korral kõige käepärasemad - pastaka ots, savinuga ja vildika korgi ots. Küpsetasin ripatsi ja katsin sissevajutatud mustri punase värviga, mis hetkega kuivas. Liivapaberiga hõõrusin kõrgematelt kohtadelt värvi maha ja selline siis jäi tulemus. On ju kena, kas pole?
Ja siis proovisin sama õuest korjatud puulehega. See on minu arvates veel põnevam.

Aktiivselt käima läinud FIMO õpitubades valmisid uued lilled ja spiraalid. Ma täitsa imestan, kui palju suudavad algajad esimesel korral uusi tehnikaid õppida. Eilsed õpilased olid omavahel sõbrannad, kes hiljuti enda jaoks avastanud polümeersavi ja ehete maailma.
Ja pärlitele aukude puurimine tuleb neil ka superkenasti välja. Ja nüüd jään ma ootama neist pärlitest valmistatud ehteid!


07 July 2008

Punased kalad merelainetes



Neid "merelaineid" ja "punaseid kalu" tegin juba ammu. Tegin siis lihtsalt proovimise mõttes huvitavaid kujundeid ja katsetasin põnevaid värve. Sinise-valge triibulised keeruga 'kihvakesed' tulid juhuslikult sellised välja. Kasutasin ühtlase värviüleminekuga sinise-valget FIMO savi. Sinised ümarad pärlid on kaelakee keskel tumedamad ning äärtesse lähevad järjest heledamaks, lisaks on kõik täpselt ühesuurused. Sellise tulemuse sain nii, et kasutasin vormi, et lahtirullitud FIMO'st välja lõigata 1 osa sinist ja 5 osa valget, järgmisel real 2 osa sinist ja 4 osa valget, jne. Kui pärlid juba küpsetatud olid, siis ladusin ritta ja järjestasin värvi järgi.
"Punased kalad" on tehtud läbikumavast punasest FIMO-st, kuhu lisasin soola. Nii sain küpsetatud pärlid vees soolast puhtaks pesta ja pärli pinnale jäid augukesed.

Kaelakee ja käevõru tegin vasksete vidinatega. Kusjuures kasutasin ka uusi ja põnevaid vahetükkke, mida olin tellinud Bijoux Components'ist.

Komplektis on kaelakee, käevõru ja kõrvarõngad. Pean veel lisama, et need üldse minu esimesed kõrvarõngad (kahjuks õiged tellitud konksud alles poest minu poole teel).

Isetegijate ehtekonkurss http://www.isetegija.net/phpBB2/viewtopic.php?t=8809 "Meremuinasjutt" oli täpselt sobilik minu pärlitele. Osalesin ja sain endalegi üllatuseks eripreemia (parim töö polümeersavist) - Emilia Käsitöölt!