07 September 2009

Roosid: kaelakee ja õpetus

Mulle meeldivad lilled. Polümeersavist olen ma teinud karikakraid, meelespeasid, rukkililli, magnooliat ja veel paljusid ilusaid lilli.
Roose tegin esimest korda. Tegin neid juba suvel ja täna panin kaelaehteks kokku. Keerutasin traati, lisasin seemnehelmeid ja ketti. Imeilus, nagu kipslilledega kaunistatud roosiline kaelakee.
Kuna roosiõite tegemine polümeersavist on väga lihtne, siis ma pildistasin paar võtet, kuidas mina roose teen. Tehke ka!
Vaja on ümaraid vorme. Neid võib olla suuremaid või väiksemaid, sellest sõltub roosi suurus. Väiksema vormi saad näiteks vildika korgist, suurema aga pudeli korgist. Veel olen kasutanud ööse (need, mida kangakauplustes lisatavikute riiulist leida võib).
Õhukesest savi lehest lõika välja 5-8 ringi. Keeruta esimene ring sõrmede vahel rulli. Lisa järgmine ja järgmine ja veel nii palju, kui vaja. Roos tuleb justkui iseenesest.
Mina lõikan tagumise otsa sirgeks ja teen 4 auku.

6 comments:

Let Fashion Rule said...

Kaelakee on tõesti väga kaunis ja õhuline ning armas!:)
Ja tore on näha, kuidas Sina roose teed. Kas kasutad fimo?

Katrin mdmB said...

Ooo, väga armas ja romantiline! Need roosid näevad välja nagu oleks martsipanist :P

Terje said...

Tänud, Greete ja mdmB!

Greete - mina teen jah roose selliselt. Nendel õpetuse piltidel on Cernit. Samas selles kaelakees on segatud Sculpey! ja FIMO.

mdmB - Sa panid selle martsipani jutuga kümnesse! Nad on tõelised martsipaniroosid!

Anonymous said...

Tõeliselt ilusad. Küsin siiski, kas kuskil on nende rooside konnitamise õpetust ka. Minule jääb alati müstiliseks kuidas neid kinnitada!
Kas te teate ka kuskil on sellist õpetust?
chrystye11@gmail.com

Keity said...

Väga lahe!!! :)
Minul tekkis ka kohe küsimus, kuidas kinnitada klambrile, kõrvarõnga konksule jne... Palun vastust meilile: keity017@hotmail.com

Anonymous said...

Väga ilusad!!! :)
Minu tekkis ka küsimus, kuidas neid kinnitada erinevatele detailidele (klambritele, kõrvarõngakonksule jne). Palun vastus meilile: keity017@hotmail.com