25 August 2009

Ka"sito"o"o"o"

Jah, mina ka olin kohal ja viltisin "vill a\e". U"tlemata tore seltskond, muusika ja kogu olemine kokku. Aita"h eestvedajatele.
Taustajo~ud said endaga ise hakkama! Nii armas rand ja pa"ikeseloojang andsid vo~imaluse...
Ja siin on minu vilditud lill. Pean u"tlema, et sai suhteliselt o~huke. See ta"hendab seda, et kroonlehed peaaegu paistavad la"bi. Aga lisatud la"ikiv heie sobib suurepa"raselt.
Suve algul ka"isin ma ka viltimas, ma"letate Peningis. Seal tegin u"he tu"ki vilti, millest koti lubasin teha. Ja kott on peaaegu valmis. Ma juba na"itan siis natuke. Tikkida oleks veel vaja ja sangad korralikult kinnitada.

Konkurss: Tallinna kingitus

Su"dasuvel tegin konkursi jaoks paar to"o"d. Konkurss oli Tallinna linnale sobilike kingituste leidmiseks (kolmes kategoorias> esinduskingitus organisatsioonile, isikule ja va"ike meene).
Vo"iduto"o"d on valitud ja need on oma kohta to"eliselt va"a"rt. Kann ja kell meeldivad mulle ko"ige rohkem.
Vo"iduto"o"d ja teised parimad esitatud to"o"d on vaatamiseks va"ljas Linnavalitsuse teenindussaalis. Ta"na hommikul ka"isin pildistamas. Taustaks ja"i Vabadussammas.
Minu to"o" inspiratsiooniks oli Tallinna Linna lipp. Lipu triibustikuga ka"evo"ru ja kaelakee on pildistatud la"bi akna.
Otsin nu"u"d ta"pita"hed ka u"les!

21 August 2009

Sini-kollane retro

Sõbranna sellele roosale komplektile.

Retro ringid


Nende helmeste jaoks ma kavandit ei teinud. Nagu paljude teiste helmeste puhulgi on mul soov lihtsalt midagi uut teha ja proovida. sel korral võtsin FIMO savi, mis oli järgi jäänud õpitoast. Tegelikult võib seda savi isegi jäägiks nimetada. Lisasin pisut roosat tooni ja kerisin rulliks kokku. Endalegi uskumatult panin juba järgmisel päeval kokku kaelakee. Muideks, sõrmuse tegin ka.

Mõisaküla kodukandipäevad 2009

Mõisakülas oli minu selle suve ainuke avalik polümeersavi õpituba. Ma olen väga rahul, et ma selle pakkumise vastu võtsin. Koolimaja lauluklassis oli väljas osa ehetest, mis kuuluvad tervikkollektsiooni "EHE RAHVUSLIK". Laudade taga aga õppisid huvilised ehteid tegema. Tublid olete Mõisaküla noored!

Ajaleht Lõuna Mulgimaa kirjutab nii (4. august 2009):
Väljavõte artiklist, mis annab ülevaate Mõisaküla kodumakndipäevadel toimunust:
...Koolimaja lauluklassis laudade ümber oli hulk asjahuvilisi noori ja lapsi ametis polümeersavist helmeste ja ehete tegemisega. Nende juhendajaks oli tallinlane Terje Ennomäe, kelle kutsus sugulasena mõisakülalasi õpetama Mõisaküla linna aukodanik Alma Ilison. Terje Ennomäe polümeersavist valminud loomingu näitus oli samal ajal eksponeeritud Karksi vallas Kopra turismitalus.

Suvi 2009

Minu jaoks on suvi alati käsitöövaba aeg. Ma pigem olen aias toimetamas, kui midagi töötoas nokitsemas. Seega on mul vähe näidata polümeersavist (FIMO, Cernit ja Sculpey!) ehteid. Samas olen ma käinud huvitavates kohtades ja kogunud materjale, et täiustada ehtekollektsiooni "EHE RAHVUSLIK". Või niisama huvitavaid inimesi kohanud.

Näiteks käisin ma Setu Folgil, mis toimus suvise kuumaga Värskas 18. juulil. Käsitöölaada, muuseumi ja ranna vahel veetsime imeilusa päeva kogu perega. Setu rahvariided on nii kaunid. Setu naised kannavad hõbeehteid ohtralt. Kogu ehete komplekti võib nimetada ka helmekorraks.
Kaks setu naist juttu ajamas ja päeva veetmas. Muide, kas teadsite, kui ilusasti oskavad setu tüdrukud tantsida?
Veel käisime me Haapsalus. Lastele meeldis väga Iloni Imedemaal, seal on tõeliselt tore. Haapsalu teise poole päevast veetsime muuseumites. Näiteks Evald Okase muuseumis toimusid klaasipuhumise päevad. Ma ei olnud varem klaaspudeli valmistamist näinud ja seetõttu jättis mulle sügava mulje, kuidas sai kuumast klaasitömbist sihvakas ja vormitud pudel.
Minu jaoks oli huvitav see, et klaasi puhus üks inimene (Ljosha) aga joonise, mida puhuda, andis kunstnik (Petra Siebel?). Kuna nende vahel suhtlemine toimus tõlgi vahendusel, siis oli kogu protsessi vaadata väga vahva. "Palun tee veel üks samasugune pudel" oli kunstniku soov pärast esimese pudeli valmimist. Ljosha lausus seepeale rahulikult, et "siis on veel eurosid vaja!" Pealtvaatajad olid kogu etendusega väga rahul.


Pool juhuslikult sattusin ma Muhumaale. Veetsin aega ehtsas Muhu suvekodus ja külastasin Muhu muuseumi. Mul on siiralt kahju, et muuseum jääb suurest teest nii palju eemale, et turistid ja ka mandrilt tulijad otsustavad tihti muuseumi mitte külastada. Ometi on muuseumis vahvaid ehtisi ja esemeid, mida vaadata. Mina leidsin näiteks sellise suveniirnuku Muhu rahvariietega. Kui kellelgi on veel selline nukk kodus üle, siis ma hea meelega teeksin kaupa;-)))

Kas teadsite Muhu pättide mustri põhiskeemi? Karikakar keskel ninaosas, kaks Muhu roosi kahel pool keskel, edasi rukkipead, väädid, maasikad, rukkililled ja lõpuks peatäis põllulilli - meelespeasid.

Suvel ja sünnipäeval võtsin vastu palju külalisi ja ma tänan Teid kõiki, kes suvel savist helmeid minuga koos veeretasid!