04 February 2009

Minu lemmik - ehe Setu pits

Pean ütlema, et kõik ehted on kenad ja sobilikud oma olukorras kandmiseks. Mulle endale meeldib setu pitsiga tehtud kaelakee kõige rohkem. Võibolla sel põhjusel, et heegeldasin setu pitsi motiive 13tk, lootuses neid pitse läbikumava või vedela polümeersaviga koos kasutada. Kuid pean ütlema, et ehk mõni teine kord;-))) Ja nii seisavadki heegeldatud väikesed setu värvilise pitsi motiivid ja ootavad oma aega.
Aga ühe pitsiga vajutasin polümeersavi ümarale alusele pitsi jäljendi ning küpsetasin. Seejärel oli mul sisemine arutelu sel teemal, et mis värvi ma need ümarad alused värvin. Ma vaatasin paljusid raamatuid, kus setu naiste rahvariiete pildid sees. Tean, et punane värv ei puudu ühestki setu naise riietusest. Ja samas on mul kõige enam silmade ees pilt, kus setu naine on ehitud rohkete hõbedaste helmestaga.
Sealt ilmselt tuligi mul mõte värvida pitsi jäljendid hõbedaseks. Lihvisin kõrgemad kohad värvist puhtaks ja nii see helmeke sündis.
Lisasin keti ja põimisin punase, roosa ja valge siidipaela ümber. Kokku tuli imekena tagasihoidlik, kokkusobivate värvidega kaelaehe.
Kuidas Teile tundub, kas on kena?

3 comments:

Maarit said...

Väga armas! Ja valge pluusi juurde sobib ideaalselt.
Mul vaid väga kahju, et ise Tartusse ei jõua Su näitust vaatama... Kuid mul õde lubas järgmine nädal seda vaatama minna ja siis muljeid jagada.
Kuid tohutult suure tööga oled hakkama saanud. Palju, palju õnne selle puhul ka minu poolt!!

Siret said...

See on väga armas ehe tõesti!

Ja õnnitlused näituse puhul ka!
(Ma kujutan elavalt ette kui raske seda kõike oli korraldada :P)

Kariinaruum said...

Mulle väga meeldib:)!